Iloa Turun sydämessä jo 8 vuotta

Siinähän se ILOn 8-vuotissynttäri meni työntouhussa. Yhtäkkiä kesken päivän tajusin, että tämä ”neljäs lapseni” on jo tokaluokkalainen. Näihin vuosiin on mahtunut yrittäjyyden korkeakoulua, ammatillista kasvua tekijänä ja toiminnan jatkuvaa kasvua.

Miksi ILO? Lähdin reippaalta takamatkalta etsimään omaan elämääni ja työhöni ILOa. Takana oli monenlaista elämän vaihetta ja halusin tehdä työssäni itseni näköistä juttua, joka antaisi energiaa asiakkaalle ja itselleni. Koen vieläkin meidän kirkkaan keltaisen pallologon positiivisena ja energisoivana. Ja ihan kivasti nimi ILO on sen jälkeen tullut useamman toisen alan yrityksen nimeksi.

Aloitin ILOn 2016 yksin, osoitteessa Maariankatu 1 ja aluksi oli ihanaa toimia yhden naisen yrityksenä ja sainkin paljon ihania asiakkaita, valitsin hoitosarjoja ja hankin laitteita, investoin jatkuvasti kaiken tuoton takaisin yritykseeni ja elelin hyvin niukoilla tuloilla. Huonona puolena koin, etten oikein koskaan voinut jättää työpuhelinta vastaamatta ja jos olin vaikka lomalla tai sairaana, ei ollut ketään, joka olisi hoitanut asioita sillä välin. Siispä en oikein pitänyt lomaa ja totta kai sairastin sitten juhlapyhinä. Pikkuhiljaa kypsyi ajatus, että olisi hyvä jakaa työtilaa ja saada apua liikkeen pyöritykseen muutenkin. Siispä tuli toinen kosmetologi, sen jälkeen kolmas ja neljäs.. äkkiä alle 50 neliön tila oli todellakin tehokäytössä

Aloin 2019 lopulla katsoa isompaa tilaa, pelotti muuttaa kauemmas, koska silloin osa asiakkaista voisi kokea sijainnin hankalaksi itselleen. Näitä pohtiessani näin noin 50 metriä liikkeestämme vuokrattavan tilan, joka näytti valoisalta, hyväkuntoiselta ja kutsuvalta. Näin katutasolla mielestäni noin 100 neliöisen tilan. Soitin välittäjälle ja kuulin, että tila on itseasiassa yli 300 neliötä ja kolmessa kerroksessa. Kuulin myös vuokran ja oli pakko hengitellä hetki istuen. Kuitenkin halusin nähdä tilan ja se oli ihan loistavassa kunnossa ja tein tarjouksen vuokrasta. Yläkertaa pidin meille ihan turhana ja ajatukseni oli vuokrata se vaikka joogatilaksi jollekin yrittäjälle. Vuonna 2020 pandemiassa ei sitten paljon joogakouluja perustettu, joten meille se tila jäi. Ja vähitellen tiloja otettiin omaan käyttöön ja nyt on jokainen nurkka tehokäytössä. Näin meistä tuli Turun suurin kauneuskeskus.

Nyt 2024 meillä on 14 ammattilaista tekemässä melko kattavasti hoitoja ja saamme vihdoin tarjottua asiakkaille ilta- ja viikonloppuaikoja, shoppailumahdollisuuden meidän myymälässä sekä väljät tilat, jossa ei tule ruuhkan tunnetta, vaikka tiloissa voi olla yhtä aikaa 10 asiakasta ja 10 tekijää. Tänään olen kiitollinen niistä isoista ja pienistä sattumuksista, jotka johtivat siihen, että meillä on nyt Turun suurin kauneuskeskus, jossa on ihan rautaisia ammattilaisia duunissa.

Kauneuskeskus ILO – Katja

Katja S. Yrittäjä ja SKY-kosmetologi, joka on toiminut kauneudenhoitoalalla vuodesta 2007. Intohimona ihonhoito ja hyvinvointi, arjen kauneus ja elämän pienet ILOt. Perustanut neljä kauneushoitolaa, joista ILO on suurin ja kaunein!

Katja S.
Yrittäjä ja SKY-kosmetologi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *