Aurinkosuoja

Aurinkosuoja

Kun aurinko paistaa kirkkaasti taivaalla, monille meistä tulee välittömästi mieli nauttia ulkoilmasta ja lämmöstä. Aurinko antaa meille energiaa ja iloa, mutta on myös tärkeää muistaa suojata ihoamme sen haitallisilta vaikutuksilta. Haluammekin kertoa sinulle aurinkosuojan tärkeydestä ja erityisesti SPF 50 -suojakertoimen merkityksestä.

Aurinkosuoja on ehdottoman tärkeä osa päivittäistä kauneudenhoitorutiiniamme. Vaikka aurinko antaa meille D-vitamiinia ja parantaa mielialaa, sen ultraviolettisäteily voi aiheuttaa vakavia vaurioita ihollemme. Auringon UV-säteet voivat aiheuttaa auringonpolttamaa, ennenaikaista ikääntymistä, ryppyjä, pigmenttimuutoksia ja jopa ihosyöpää.

Aurinkosuojatuotteet auttavat suojaamaan ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta. Kun valitset aurinkosuojan, yksi tärkeimmistä tekijöistä on suojakerroin eli SPF (Sun Protection Factor). Suojakerroin määrittää, kuinka hyvin aurinkosuoja suojaa ihoa auringon UVB-säteilyltä, joka aiheuttaa palamista. Suojakerroin ilmaistaan numeroina, kuten SPF 15, SPF 30, SPF 50 jne. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä parempi suoja ihollesi.

Medik8 Physical Sunscreen Spf 50

SPF 50 -suojakerroin on erityisen suositeltava, kun haluat tehokkaan suojan auringolta. SPF 50 suodattaa noin 98 prosenttia auringon haitallisista säteistä, kun sitä käytetään oikein. Tämä auttaa suojaamaan ihoa auringonpolttamalta, ennenaikaiselta ikääntymiseltä ja vähentää ihosyövän riskiä. On tärkeää muistaa, että aurinkosuoja tulisi levittää runsaasti ja tasaisesti iholle noin 15–30 minuuttia ennen auringolle altistumista ja uusia se noin kahden tunnin välein tai aina uimisen tai hikoilun jälkeen.

On myös hyvä muistaa, että aurinkosuojan tulee suojata sekä UVB- että UVA-säteilyltä. UVA-säteet tunkeutuvat syvemmälle ihoon ja voivat aiheuttaa pitkäaikaisia haittoja, kuten ennenaikaista ikääntymistä ja ihosyöpää. Valitse aurinkosuoja, joka tarjoaa leveän spektrin suojan, joka suodattaa sekä UVB- että UVA-säteilyä.

Lisäksi aurinkosuojan lisäksi suosittelemme muita aurinkosuojaan liittyviä käytäntöjä, kuten käyttämään aurinkosuojaa myös pilvisellä säällä, välttämään auringonottoa keskipäivän auringon voimakkaimman säteilyn aikana, käyttämään suojakertoimella varustettuja aurinkolaseja sekä pitämään huolta hyvästä nesteytyksestä.

Kauneudenhoito ei ole pelkkää ulkoista kauneutta, vaan myös terveyttä ja hyvinvointia. Aurinkosuojan käyttäminen ja erityisesti SPF 50 -suojakerroin auttavat suojaamaan ihoasi auringon haitallisilta vaikutuksilta. Meiltä Kauneuskeskus ILO:sta, Turusta, löydät sekä myymälästä että verkkokaupasta laadukkaita aurinkosuojatuotteita eri merkeiltä, kuten Nannic ja Medik8.

Muista valita korkealaatuinen aurinkosuoja ja nauti auringosta turvallisesti!

Nannic UV-Shield suihkutettava aurinkosuoja