Mikä on kemiallinen kuorinta?

Mikä on kemiallinen kuorinta?

Kemiallinen kuorinta on ihoa hoitava menetelmä, joka käyttää kemiallisia aineita poistaakseen ihon uloimman kerroksen. Tämä uloin kerros sisältää usein kuolleita ihosoluja ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia.

Kemiallinen kuorinta voi auttaa vähentämään aknea, arpia, pigmenttiläiskiä, ryppyjä ja muita ihon epätasaisuuksia. Menetelmässä käytetään yleensä happoja, kuten glykolihappoa, salisyylihappoa tai trikloorietikkahappoa, jotka levitetään iholle tietyn ajan ja sitten pestään pois.

Kemiallinen kuorinta voi olla kevyt, keskivahva tai voimakas, riippuen happojen pitoisuuksista ja ihon tarpeista. Usein kemiallista kuorintaa ajatellaan rajuna hoitona, joka on kivulias ja aiheuttaa punoittavaa tai hilseilevää ihoa parantuessaan.

Meillä Kauneuskeskus Ilossa käytetään Fillmedin happoja, joissa ei tarvita toipumisaikaa ja iho on jo asiakkaan lähtiessä ihanan krikas ja kuulas. Happohoidon tulos on siis nähtävissä välittömästi!

Mistä tiedän mikä happohoito sopii minulle?

On tärkeää keskustella ammattilaisen kanssa ennen kemiallisen kuorinnan aloittamista, jotta löydetään sopiva happopitoisuus ja hoitosuunnitelma yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kauneuskeskus Ilo:n käyttämä Fillmed tarjoaa kolme erilaista happoa: Light peel, Time peel sekä Bright peel.

 

Fillmed Light Peel

Nimensä mukaisesti Light peel on kevyehkö kuorinta (20% happo), joka sopii käytettäväksi herkälle iholle. Tämä kuorinta on omiaan korjaamaan hienoja juonteita, kirkastamaan ihoa, edesauttamaan ihon uusiutumista ja antamaan sille välitöntä hehkua. Fillmedin Light peel happohoito on siis mitä mainioin anti-age hoito. Kuorinta sisältää AHA-happoja, glukonolaktonia sekä manteli happoa.

Light Peel -hoitoa ei suositella tummemmalle iholle, sillä se saattaa aiheuttaa väriepätasaisuuksia iholle. Hoito suositellaan otettavan neljän kerran kuurina 15 päivän välein kahdesti vuodessa.

 

Fillmed Time Peel

Time peel taas on ihanteellinen normaalille iholle, johon halutaan saada lisää napakkuutta, häivyttää juonteita sekä yksinkertaisesti uudistaa ihoa ja antaa sille hehkua. 50% happoyhdistelmä koostuu glukonolaktonista, fytiinihaposta, sitrushaposta sekä glykolihaposta.

Time Peel -hoito suositellaan otettavan neljän kerran kuurina 15 päivän välein kahdesti vuodessa, jotta iho pysyy kuulaana ja hyvinvoivana läpi vuoden.

 

Fillmed Bright Peel

Tämä happokuorinta sopii mainiosti normaalille iholle, joka kaipaa juonteiden sekä hyperpigmentaation häivytystä. Bright Peel pyrkii tasoittamaan ihon sävyä samalla, kun se buustaa epidermiksen uusiutumista ja silottaa juonteita.

Bright Peel toimii siis loistavana anti-age hoitona, mutta myös kirkastavana sekä pigmentaatiota tasoittavana hoitona.

Happoina (50%) Bright Peel -kuorinnassa toimii glukonolaktoni, fytiinihappo, sitrushappo sekä glykolihappo.

Bright Peel -hoito suositellaan otettavan neljän kerran kuurina 15 päivän välein kahdesti vuodessa, jotta ihon väri pysyy tasaisena ja kuulaana läpi vuoden.

Miten hoidan ihoani happohoidon jälkeen?

Voidaan siis todeta, että happohoito on tehokas hoito iholle, kun halutaan vaikuttavia tuloksia. Happohoidon jälkeen on kuitenkin tärkeää hoitaa ihoa oikein. Meiltä Kauneuskeskus Ilo:ssa saat kattavat kotihoito-ohjeet sekä kotihoitotuotesuositukset, mutta tässä vielä listattuna muutamat asiat, joita sinun tulisi otaa huomioon happohoidossa käynnin jälkeen.

  1. Pidä iho kosteutettuna. Happohoito voi kuivattaa ihoa, joten on tärkeää käyttää kosteuttavia voiteita tai seerumeita auttamaan palauttamaan ihoasi sen luonnolliseen kosteustasapainoon. Me autamme näiden valinnan kanssa. Jokaisen iho kaipaa hieman erilaisia kotihoitotuotteita.
  2. Vältä altistamasta ihoa suoralle auringonvalolle. Happohoito voi tehdä ihostasi herkemmän auringonvalolle, joten on tärkeää välttää pitkiä altistumisia suoralle auringonvalolle. Käytä aurinkosuojavoidetta, joka suojaa ihoasi vahingoittumiselta. Tässäkin olemme apunasi.
  3. Vältä ärsyttäviä aineita ja käytä vain hellävaraisia tuotteita, jotka ovat suunniteltu erityisesti herkälle iholle.
  4. Vältä hankaamista tai kuorimista. Vältä hieromasta tai kuorimasta ihoa happohoidon jälkeen, sillä se voi ärsyttää ihoa entisestään. Anna iholle aikaa palautua itsestään.
  5. Käytä vettä varovasti. Vältä kuumaa vettä, höyryjä tai poreallas-kylpyjä heti happohoidon jälkeen, sillä se voi ärsyttää ihoa. Käytä vain haaleaa vettä pesemiseen ja huuhtele iho huolellisesti.
  6. Noudata happohoidon jälkeisiä hoito-ohjeita tarkasti, sillä ne voivat vaihdella eri tuotteiden ja brändien välillä. Noudattamalla ohjeita voit auttaa ihoasi parantumaan nopeammin ja välttää mahdollisia haittavaikutuksia.
  7. Vältä meikkiä heti hoidon jälkeen. Anna ihon levätä muutama tunti happohoidon jälkeen ja vältä meikin käyttöä. Jos on välttämätöntä käyttää meikkiä, käytä kevyesti peittävää meikkivoidetta, jossa on aurinkosuoja ja vältä raskaita meikkejä, jotta niiden puhdistaminen käy myös hellävaraisesti.

Nämä vinkit auttavat ihoa palautumaan happohoidosta ja saavuttamaan paremman lopputuloksen. Fillmedin happohoidot ovat niin hellävaraisia, että varsinaista parantumisaikaa ei tarvita lainkaan vaan iho on heti hoidon jälkeen kuulas ja hyvinvoivan näköinen.

 

Kauneuskeskus Ilo toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi kokeilemaan Fillmed happohoitoja.